SL100105G2-1024x732

SLIM verdeler

Er zijn vele redenen om voor een SLIM verdeler te kiezen, mede daar hij aan al de wensen kan voldoen. De SLIM verdeler is zowel leverbaar met een Grundfos pomp als een WILO pomp, twee absolute topmerken.

De naam zegt het al: SLIM. Dit keer heeft VTE de verdeler nog slimmer, completer en beter gemaakt. Compacter hoeven we hem niet te maken, dit was hij al. Sterker ook niet, sterk is hij al. Maar we hebben we hem wel beter gemaakt: het inregelventiel is vervangen door een DVR ventiel, een drukverschilregelaar waardoor de verdeler aansluit op de huidige markt. Een normaal inregelventiel werkt niet optimaal met de huidige generatie pompen en juist een hoger energie verbruik genereerde als gewenst. Met de DVR kunt u gebalanceerd uw verdeler inregelen waardoor hij echt kwalitatiever is en toekomstbestendig daar hij geruisloos aansluit op verwarmen met een cv-ketel maar ook een warmtepomp daar hij werkt bij alle temperaturen.

Composiet verdeler  LTV duurzaam

De kunststof verdelers zijn vervaardigd uit hoogwaardig composiet materiaal en hierdoor geschikt voor verwarmen én koelen zonder condensvorming. De uitermate montagevriendelijke units kenmerken zich door een modulaire opbouw van de aanvoer- en retour elementen, zodat er eenvoudig een uitbreiding gemaakt kan worden naar extra groepen. Alle verdelers zijn voorzien van hoogwaardige materialen, zoals thermostatisch voorbereide ventielen (instelbaar en afsluitbaar), flowmeters en thermometers.

Composiet model LTV Duurzaam is de meest complete en energiezuinige verdeler binnen het assortiment en speciaal ontworpen voor verwarming met lage bron temperaturen.

Door middel van een inregelventiel aan de zijkant van de verdeler kan het retourwater gecontroleerd worden bijgemengd indien dit nodig is. Standaard is dit model hydraulisch neutraal ingesteld, waarbij er geen circulatie is over de ketel. Door het sluiten van het ingebouwde inregelventiel wordt drukverschil gecreëerd en wordt de verdeler hydraulisch actief, zodat de verdeler en pomp ook meedraaien in de rest van de verwarmingsinstallatie. Een prima oplossing voor uw gehele verwarmingssysteem.

De standaard gemonteerde flowmeters zijn afsluitbaar en instelbaar van 0 – 300 liter per uur. De circulatiepomp is een energiezuinige A-label uitvoering. Het uitgebreide assortiment bestaat uit verdelers van 1 tot en met 16-groeps en zijn geschikt voor elke woon- of werk situatie.

Meer weten?

Kom naar onze showroom voor een helder advies over de mogelijkheden voor de juiste verdeler voor uw vloerverwarming en de mogelijkheden deze te gebruiken bij een warmtepomp.