Vloerverwarming als hoofdverwarming

Waarom vloerverwarming als hoofdverwarming kiezen?

We zien steeds vaker dat mensen een vloerverwarming als hoofdverwarmer kiezen. Door de gelijkmatige verdeling van de warmte is er bijna geen sprake van temperatuurverschillen in de kamer. De temperatuur wordt dan ook als zeer aangenaam ervaren. Het is niet alleen heerlijk om warme voeten te hebben maar het is ook een zeer duurzame keuze. Naast comfort is vloerverwarming energiezuinig en daarmee een mooie investering. Doordat de warmte uit de vloer komt wordt deze optimaal verspreid en is de gevoelstemperatuur een stuk hoger. De thermostaat kan omlaag en dat is goed voor uw portemonnee. U bent vrij om uw woning mooi in te richten want de vloerverwarming is onzichtbaar. Last van allergieën? Met vloerverwarming kunnen stofdeeltjes niet circuleren wat goed is voor de gezondheid.

Hoofdverwarming energiezuinig

Wanneer u kies voor vloerverwarming als hoofdverwarming  zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Het is zelfs mogelijk om de centrale verwarming compleet te vervangen, mits het stralingsoppervlak groot genoeg is. In nieuwe woningen kiest men dan ook vaak voor vloerverwarming als hoofdverwarming. Stel, u bent van plan uw oude vloer eruit te halen dan is het moeite waard om voor de vloerverwarming als hoofdverwarming te kiezen. De warmteafgifte is ongeveer 100 watt/m2 waardoor de thermostaat ongeveer 3 graden omlaag kan. Hierdoor kunt u flink besparen op de energiekosten. Zeker als u daarnaast ook kiest voor vloerisolatie.

Lekker spelen op de vloer

In de winter met blote voeten op de aangename warme vloer lopen. Dat kan met vloerverwarming. Kinderen kunnen lekker op de vloer spelen en op blote voeten of sokken rondlopen. Hoofdvloerwarming geeft veel comfort en vrijheid van inrichting van uw woning. Vloerkleden zijn niet meer nodig en u hoeft geen rekening meer te houden met die storende radiotoren die in de weg staan.

Bij Vloerverwarming Zeeland informeren wij u graag over alle mogelijkheden van vloerverwarming als hoofdverwarming of bijverwarming en de aanleg hiervan.