Vloerverwarming op stalen netten

Vloerverwarming op stalen netten wordt toegepast bij ruwe betonvloeren. Wanneer er nog geen dekvloer aanwezig is worden de vloerverwarmingsbuizen aan stalen netten gebonden. Dit gebeurt ook wanneer infrezen niet mogelijk is of als niet geboord mag worden, bijvoorbeeld omdat zich in de vloer veel leidingen bevinden of holtes die ook als luchtkanaal voor de ventilatie worden gebruikt. 

Isolatie van de vloerverwarming op stalen netten

Om warmteverlies naar beneden te voorkomen wordt op de ondervloer eerst aluminium reflectiefolie aangebracht. Dit zorgt ook voor een goede spreiding van de warmte. De randen worden voorzien van randisolatie om de kans op krimpscheuren te minimaliseren en warmteverlies naar de wanden te voorkomen. Hierna worden  stalen netten, ook wel verzinkte netten genoemd, geplaatst waarop de vloerverwarmingsbuizen worden gemonteerd. Hierna kan de dekvloer worden gestort.

Deze dekvloer zal over het algemeen 5 tot 7 cm dik zijn. Geadviseerd wordt om de dekvloer niet te dik te maken omdat hiermee de vloerverwarming trager wordt. Het aanbrengen van extra isolatie onder de reflectiefolie is ook een goede keuze.

Voorkom roest

Wanneer u niet-gegalvaniseerde netten plaatst gaan deze netten roesten. Deze roest kan door de vloer trekken. Bij bijvoorbeeld een natuursteenvloer kan dit verkleuringen van de afwerkvloer geven. We werken daarom met stalen netten en dit voorkomt roestvorming.