Vloerverwarming als bijverwarming

Vloerverwarming als bijverwarming 

Voor veel mensen is vloerverwarming als bijverwarming de ideale keuze. Een andere warmtebron, zoals radiatoren of panelen, zorgen dan voor de meeste warmte in huis. Een vloerverwarming als bijverwarming geeft naast de andere warmtebron een comfortabele warme vloer. Vloerverwarming als bijverwarming ziet u veel terug in ruimtes die niet altijd verwarmd hoeven te worden, zoals een badkamer, toilet of gang. De vloerverwarming zal de temperatuur van de vloer zeer aangenaam houden, zonder dat er koude luchtstromen over de vloer ontstaan. 

Voordelen van bijverwarming

Vloerverwarming als bijverwarming is vaak voordeliger in aanschaf en verbruik. Maar dat geldt natuurlijk alleen voor de vloerverwarming zelf. De andere warmtebron, bijvoorbeeld een radiator, verbruikt natuurlijk ook energie. Een radiator blijft overigens een hoog temperatuur verwarming die veel energie verbruikt. Een ander blijvend voordeel is de daling in energieverbruik, doordat de warmte efficiënt verdeeld wordt. Belangrijk hierbij is wel dat u de vloerverwarming zoveel mogelijk aan laat staan. Het opwarmen kost namelijk de meeste energie, meer dan het verbruik als u hem aan laat staan. Houdt verder rekening met de snelheid waarmee vloerverwarming opwarmt. Die ligt lager dan bij de opwarming van traditionele verwarming, zoals radiatoren.

Waar moet u op letten 

De buizen van een bijverwarming moeten op een afstand van 150 mm tot 200mm ten opzichte van elkaar te worden gelegd. Het is aan te raden om de wandradiatoren niet volledig open te zetten. Als deze warmte te veel opruimen zal de vloerverwarming niet goed aanslaan en zal de vloer koud blijven aanvoelen. Vooral bij tegel vloeren of natuursteen vloeren is vloerverwarming zeer geschikt en zorgt het voor veel comfort. De radiatoren zullen voor de gewenste ruimtetemperatuur zorgen. Tijdens voor- en naseizoen zal alleen de vloerverwarming al voldoende zijn voor een behaaglijke ruimtetemperatuur.

Bij Vloerverwarming Zeeland informeren wij u graag over alle mogelijkheden van vloerverwarming als hoofdverwarming of bijverwarming en de aanleg hiervan.