Vloerverwarming

We zien dat mensen steeds vaker voor vloerverwarming kiezen. Dat is niet zo gek want vloerverwarming is heerlijk aan de voeten, comfortabel en energiezuinig. Bij vloerverwarming wordt de vloer door stijgende warmte gelijkmatig verdeeld wat het zeer aangenaam maakt. Bij de bouw van een nieuw huis of bij renovaties zien we dan ook vaak dat er vloerwarming wordt aangelegd. Op deze manier verwarmen is veel efficiënter dan een normale verwarming. Het energieverbruik ligt een stuk lager bij vloerverwarming wat niet alleen goed is voor de energierekening maar ook goed voor het milieu.  

Wat is vloerverwarming?

Vloerverwarming zorgt voor een verwarmde vloer, doordat er een speciaal verwarmingssysteem onder de vloer wordt gebouwd. Dat kan een elektrisch systeem zijn, of een traditioneel systeem dat verwarmt met warm water uit uw CV ketel. Doordat de warmte wordt afgegeven aan de omliggende vloer werkt het eigenlijk als een reuze radiator. Zo heeft u nooit meer last van koude voeten. U kunt er voor kiezen vloerverwarming als hoofdverwarming te nemen of als een bijverwarming voor gedeeltes van het huis. Vloerverwarming is heerlijk in de toilet en badkamer maar ook fijn voor de woonkamer, keuken of slaapkamer.

Welke systemen zijn er

Er zijn vele systemen die worden gebruikt en die kunnen in twee categorieën kunnen worden verdeeld, namelijk droogbouw en natbouw vloersystemen. Bij natbouw worden de buizen in het cement geplaatst en bij droogbouw op de vloer.

Natbouwsysteem

Dit systeem wordt in het cement zelf geplaatst. Vooral bij nieuwbouwwoningen wordt dit gebruikt omdat er voldoende inbouwhoogte nodig is. U moet rekening houden met 16 tot 20cm inbouwhoogte.

Droogbouwsysteem

Wanneer een woning een beperkt vloeroppervlakte wordt er vaak gekozen voor een droogbouwsysteem. Het systeem wordt geplaatst in voorgevormde piepschuim of polystyreen matten. De minimale inbouwhoogte is vanaf 2,5 cm.

Elektrisch

Elektrische systemen zijn eenvoudig te installeren. U kunt kiezen tussen matten, elektrische kabels en foliesystemen. De aanschaf van elektrische vloerverwarming is vaak iets duurder en dit systeem verlangt een behoorlijk wattage en is dus duurder in gebruik.

Infrezen

Door sleuven te maken in de toplaag van de cementdekvloer kan de vloer extra snel worden verwarmd door de leidingen met warm water. Zo is er weinig warmteverlies.

Advies

Kom langs naar onze showroom voor een helder advies over welke vloerverwarming het beste is voor u. Bij Vloerverwarming Zeeland informeren wij u graag over alle mogelijkheden voor het verwarmen van uw vloer en de aanleg hiervan.