Vloerverwarming op noppenplaat

Vloerverwarming op noppenplaat

Vloerverwarming op noppenplaat is een ideale methode om vloerverwarming te leggen. Het is een heel snelle methode want er hoeven namelijk geen sleuven in de vloer te worden gefreesd. Bovendien houden de noppenplaten de verwarmingsbuizen netjes op hun plaats. Het is dus ontzettend gemakkelijk te installeren.

Vooral bij de combinatie warmwaterbuizen van watergedragen vloerverwarming is vloerverwarming op noppenplaat een interessante keuze. Hoewel elektrische vloerverwarmingskabels ook prima op noppenplaten kunnen worden geplaatst.

Wat zijn noppenplaten

Noppenplaten bestaan uit een onderplaat, met op de top een aantal noppen van plastic. Tussen deze noppen worden de kunststof buizen of kabels gelegd, zodat deze op hun plaats blijven en goed beschermd worden. Vloerverwarming in combinatie met een noppenplaat valt onder de categorie droogbouw. Over het algemeen kosten droogbouwsystemen meer dan natbouwsystemen. U kunt kiezen uit geïsoleerde noppenplaten en niet geïsoleerde noppenplaten. 

Makkelijk installeren 

Niet zo gek om voor vloerverwarming op noppenplaten te kiezen. Het helpt immers zeer veel om de vloerverwarming netjes en goed te plaatsen. Ook als u het laat leggen is dit een slimme keuze omdat de installatietijd flink verkort.

Soorten noppenplaten

De noppenplaten zijn in diverse diktes leverbaar. De dikkere exemplaren zijn voorzien van isolatiemateriaal onder de noppenplaten. Zo gaat er minder warmte verloren. Zo bespaart u op uw energierekening. De noppenplaten zijn geschikt voor de meeste ondergronden, hoewel ze vooral worden gebruikt op cementvloeren.

Geïsoleerde noppenplaat

Wanneer u nog geen isolatie heeft liggen is dit een goede keuze. Het is zeer eenvoudig te leggen en uw vloeren zijn direct geïsoleerd. Dit bespaard u tijd en geld. Wanneer het mogelijk is adviseren wij u de dikkere isolatie te nemen. 

Niet geïsoleerde noppenplaat

Wanneer de vloeren al zijn voorzien van isolatie is het een goede keuze om de niet geïsoleerde noppenplaat te plaatsen. Het bespaart u materiaalkosten.